22/07/2024

Pagat dhe energjia ndikuan në rritjen solide të kostos së ndërtimit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Pagat dhe energjia janë dy nga faktorët që shkaktuan rritjen solide të kostos së ndërtimit në Kosovë në tre mujorin e fundit të vitit 2023, krahasuar me tre mujorin e tretë po të njëjtit vit.

Pagat dhe energjia janë dy nga faktorët që shkaktuan rritjen solide të kostos së ndërtimit në Kosovë në tre mujorin e fundit të vitit 2023, krahasuar me tre mujorin e tretë po të njëjtit vit.

Ndërkaq, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit paraprak (TM4 2022), Indeksi i Kostos së Ndërtimit pati rënie për -0,3%.

“Rënie më të madhe kishte transporti (-8,1%), materialet (-1,4%), ndërsa, rritje pati te pagat (7,4%), kostot e tjera (2,8%), energjia (1,2%) dhe makineritë (0,3%)”, përfundon raporti.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...