15/06/2024

Përse iPhonet nuk kanë radio

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Pothuajse të gjithë Android-ët mund të kenë një radio, por Apple e la jashtë iPhone-ve, edhe pse mund ta prezantonte me një lëvizje të thjeshtë, pasi përpara iPhone 7, furnizonte çipa Wi-Fi dhe Bluetooth nga Broadcomm, në të cilin radio është ndërtuar çipi.

Arsyeja qëndron në mënyrën se si Apple zgjedh veçoritë e telefonave. Apple nuk pyet nëse mund të bëhet diçka, por pse duhet bërë. Pra, ai vlerësoi se përvoja e radios nuk i plotësonte standardet e saj.
Disponueshmëria e stacioneve radio varet nga vendndodhja e përdoruesit dhe Apple nuk ka kontroll mbi cilësinë e marrjes së sinjalit. Për më tepër, shumica e stacioneve radio transmetojnë audio 128 kb/s, ndërsa Apple Music ofron 256 kb/s.

Le të mos harrojmë gjithashtu se stacionet radiofonike kanë reklama të gjata, të cilat Apple nuk mund të marrë pjesë.

Kështu, vendimi i Apple për të mos përfshirë radion në iPhone ka vazhduar edhe pas iPhone 7 deri më sot.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...