15/06/2024

​WhatsApp me revolucion në sigurinë e përdoruesit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

WhatsApp do të lejojë përdoruesit të largohen nga bisedat në grup pa njoftuar të tjerët dhe të kontrollojnë se kush mund t’i shohë kur janë në linjë, si pjesë e një përditësimi të privatësisë në aplikacionin e mesazheve.

Si pjesë e përditësimit, i cili do të dalë këtë muaj, përdoruesve do t’u jepet gjithashtu aftësia për të bllokuar njerëzit nga marrja e pamjeve nga ekrani i mesazheve View Once, të cilat janë krijuar për t’u zhdukur pasi të hapen, raporton atsh.

“Mjeti i bllokimit të pamjeve të ekranit aktualisht është duke u testuar”, tha WhatsApp dhe “do të lëshohet për përdoruesit së shpejti”.

Aktualisht, kur një përdorues largohet nga një bisedë në grup, një njoftim shfaqet në fund të bisedës duke u treguar të tjerëve në grup që janë larguar.

Dhe ndërsa përdoruesit tashmë janë në gjendje të çaktivizojnë një veçori që u tregon të tjerëve nëse kanë lexuar një mesazh, nuk ka qenë e mundur deri më tani të fshihet fakti që një përdorues ishte online dhe përdorte WhatsApp.

Platforma e mesazheve në pronësi të Meta-s tha se veçoritë e reja synojnë të vazhdojnë të përmirësojnë privatësinë rreth bisedave në internet.

Ami Vora, shefja e produktit të WhatsApp, tha se ”platforma ishte e fokusuar në ndërtimin e veçorive që fuqizojnë njerëzit të kenë më shumë kontroll dhe privatësi mbi mesazhet e tyre”.

”Me kalimin e viteve, ne kemi shtuar shtresa të ndërlidhura të mbrojtjes për të ndihmuar në mbajtjen e sigurt të bisedave të tyre dhe veçoritë e reja janë një mënyrë për të vazhduar të përmbushim angazhimin tonë për t’i mbajtur mesazhet private”, tha ajo.

Asnjë shërbim tjetër global i mesazheve në këtë shkallë nuk ofron këtë nivel sigurie për mesazhet, mediat, mesazhet zanore, video thirrjet dhe kopjet rezervë të bisedave të përdoruesve të tyre.

”Ne besojmë se WhatsApp është vendi më i sigurt për të pasur një bisedë private. Dhe për të përhapur fjalën për këto veçori të reja, ne po fillojmë gjithashtu një fushatë globale, duke filluar me MB dhe Indi, për të edukuar njerëzit se si ne punojmë për të mbrojtur bisedat e tyre private në WhatsApp”, theksoi Vora.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...