17/07/2024

Serbët e shqiptarët bashkë, mbështesin hapjen e urës së Ibrit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Hapja e urës së Ibrit prej ditësh është bërë sërish temë qendrore në Kosovë, sado që zyrtarë evropianë thonë se ajo duhet të rikthehet si çështje në dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Qytetarët shqiptarë të Mitrovicës së Jugut dhe të Veriut e shohin të nevojshme hapjen e Urës.

Edhe qytetarët serbë e mbështesin hapjen e urës megjithëse një numër i vogël i tyre vazhdojnë ta kundërshtojnë. Njohës të çështjeve politike dhe të sigurisë në Mitrovicë vlerësojnë se hapja e urës duhet të bëhet në koordinim më faktorin ndërkombëtar.

Çështja e urë së Ibrit mori vëmendje të shtuar pas vendimit të Kuvendit komunal të Mitrovicës së Veriut për hapjen e saj në prill të vitit 2023, vendim ky që ende nuk është zbatuar. Faktori ndërkombëtar kërkon që çdo vendim rreth urës së Ibrit të merret në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi.

 

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...