22/07/2024

Situata në Gaza drejtë katastrofes thotë drejtoresha ekzekutive e UNICEF-it

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Catherine Russell, drejtoresha ekzekutive e UNICEF-it, e përshkruan situatën në Gaza si “shkatërruese”, duke theksuar mungesën e vendeve të sigurta për një milion fëmijë në rajon.

Ajo dënon shkeljet e rënda kundër fëmijëve, duke përfshirë vrasjen, gjymtimin, rrëmbimet, sulmet në shkolla dhe spitale dhe mohimin e aksesit humanitar.

Russell vë në dukje pasojat tragjike të armëve shpërthyese në zonat e populluara, me shumë fëmijë të zhdukur dhe që besohet se janë varrosur nën rrënoja.

Strehimoret e mbipopulluara me burime të kufizuara paraqesin rrezikun e shpërthimit të sëmundjeve.

Russell u bën thirrje të gjitha palëve në konflikt të mbrojnë dhe ndihmojnë fëmijët në përputhje me të drejtën ndërkombëtare humanitare, duke kërkuar një armëpushim të menjëhershëm humanitar, lirimin e sigurt të fëmijëve të rrëmbyer dhe akses të papenguar për punonjësit e ndihmës për të ofruar shërbime thelbësore. /Mesazhi.com\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...