19/06/2024

Stano për dialogun Kosovë-Serbi: Po përpiqemi t’i ndihmojmë palët të gjejnë një zgjidhje

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano deklaroi se roli i BE-së në dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nuk është të komentojë, por të ndihmojë palët të gjejnë një zgjidhje.

Ai theksoi se është e nevojshme të ktheheni në praktikën e zakonshme që “diskutimet logjistike për caktimin e një takimi pune, pra takim në nivel pune, të mos bëhen përmes mediave dhe në një hapësirë ​​publike siç është konferenca për shtyp”.

“I kemi dërguar ftesa partnerëve për zgjidhjen e disa çështjeve, e kemi shpjeguar në detaje dje, kështu që tani shpresojmë që të dyja palët të pajtohen me të dhe të zgjidhin problemin e shkaktuar nga vendimi i pafavorshëm dhe i pakonsultuar i njërës palë, i cili gjithashtu prek palën tjetër. Ky është roli ynë si lehtësues, ne nuk jemi në fakt komentues, thjesht po përpiqemi të ndihmojmë palët të gjejnë një zgjidhje”, tha Stano.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...