19/04/2024

Subvencionet e dimrit: 11 milionë euro për pranuesit e skemave sociale dhe pensionale

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Për të ndihmuar qytetarët në nevojë për periudhën e dimrit, Qeveria e Kosovës ka miratuar ndarjen e 11 milionë eurove në mënyrë që të subvencionohen familjet e skemave sociale dhe pensionale.
Ministri i Financave, Hekuran Murati tha se 11 milionë euro do të shkojnë si mbështetje e drejtpërdrejtë financiare për familjet më të cenueshme dhe në disavantazh në periudhën e dimrit.

Me 11 milionë euro parashihet të zbatohet masa e parë e Planit të Veprimit për zbutjen e ndikimit socio-ekonomik të krizës energjetike.

Murati tha po ashtu se 5 milionë euro të tjera do të transferohen në Ministrinë e Ekonomisë, e cila do të zbatojë masën 4 të Planit të Veprimit, i cili parasheh mbështetjen e konsumatorëve familjarë në investimin e pajisjeve shtëpiake eficiente dhe në sisteme të energjisë së ripërtëritshme.

“Ne kemi pranuar kërkesë nga Ministria e Ekonomisë për ndarjen e 5 milionë eurove për Planin e Veprimit për zbutjen e ndikimit të krizës energjetike”, tha Murati.

Gjithsej, 16 milionë euro janë ndarë nga ekzekutivi për zbutjen e ndikimit të krizës energjetike.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...