17/06/2024

Trump bëhet presidenti i parë amerikan që dënohet për vepër penale

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Donald Trump është shpallur fajtor për falsifikimin e regjistrave biznesore të kompanisë së tij, duke u bërë presidenti apo ish-presidenti i parë amerikan që dënohet për një vepër penale.

Pas dy ditë diskutimesh, juria prej 12 anëtarësh e shpalli Trumpin fajtor për të gjitha 34 akuzat.

Falsifikimi i regjistrave kishte për qëllim ndikimin jashtëligjshëm në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016 përmes pagesave për heshtjen e aktores së pornografisë, Stormy Daniels, e cila pretendon se ka pasur marrëdhënie seksuale me Trumpin në vitin 2006.

Falsifikimi i regjistrave biznesore mund të dënohet deri me katër vjet burgim, por ende nuk është e qartë nëse prokurorët do të kërkojnë burgim për Trumpin dhe çfarë do të vendosë gjykatësi në këtë rast.

Ky dënim, madje edhe një dënim i mundshëm me burg, nuk do ta pengojë Trumpin të vazhdojë garën për president të Shteteve të Bashkuara.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...