29/05/2024

Turqia përgatit ligjin për kriptoasetet

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Financial Action Task Force e vendosi Turqinë në listën gri në 2021.

Turqia po përgatit një ligj të ri i cili mbulon kriptoasetet me synimin që të hiqet nga lista gri e vendeve të cilat nuk kanë marrë masa të mjaftueshme për të parandaluar pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit.

Financial Action Task Force e vendosi Turqinë në listën gri në 2021. Duke adresuar një komision parlamentar ditën e Marte, Ministri i Financave Mehmet Simsek tha se raporti i FATF e gjeti Turqinë në shkelje të vetëm një prej 40 standardeve të saj.

“Problemi i vetëm ka të bëjë me kriptoasetet,” tha Simsek. Ai premtoi se do të dërgonin një propozim në parlament sa më parë dhe pas miratimit të ligj nuk do të ketë arsye pse Turqi të mbetet në listën gri.

FTAF është një autoritet i themeluar nga grupi G7 i ekonomive të avancuara të botës për të mbrojtur sistemin global financiar dhe Turqia është paralajmëruar për masat që duhet të marrë për ngrirjen e aseteve që financiojnë terrorizmin.\Mesazhi.com\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...