20/06/2024

WFP paralajmëron për rritjen e urisë dhe dëshpërimit në Gaza

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Civilët në Gaza po bëhen gjithnjë e më të dëshpëruar, ndërsa mungesa e ushqimit dhe uria rriten në enklavë mes një fushate bombardimi izraelit kundër tyre, paralajmëroi të dielën Programi Botëror i Ushqimit i OKB-së.

Mijëra civilë sulmuan një magazinë të drejtuar nga OKB-ja në Gaza, ku WFP po ruan mallrat ushqimore.

Ngjarjet e mëngjesit të së dielës pasuan një ndërprerje 24-orëshe të komunikimit që ndaluan të gjitha operacionet e WFP, duke lënë stafin dhe partnerët pa komunikim.

Magazina u përdor për të ruajtur disa nga furnizimet humanitare nga kamionët që vinin nga Egjipti përpara shpërndarjes për familjet e zhvendosura.

Magazina përmbante rreth 80 ton mallra ushqimore të përziera, kryesisht ushqime të konservuara, miell gruri dhe vaj luledielli.

“Kjo është një shenjë e njerëzve që humbasin shpresën dhe bëhen më të dëshpëruar çdo minutë. Ata janë të uritur, të izoluar dhe kanë vuajtur dhunë dhe shqetësime të mëdha për tre javë, “tha Samer Abdeljaber, përfaqësues dhe drejtor i vendit i WFP në Palestinë.

“Ne kemi nevojë për një pauzë humanitare që të mund t’u mbërrijmë njerëzve në nevojë me ushqim, ujë dhe nevoja elementare, në mënyrë të sigurt dhe efektive. Nevojitet urgjentisht shumë më tepër qasje dhe rrjedhja e furnizimeve duhet të bëhet e vazhdueshme.”

Mungesa e karburantit dhe humbja e komunikimit po kërcënojnë gjithashtu të ndalojnë operacionet humanitare, paralajmëroi WFP. Pa furnizime shtesë me karburant, furrat e bukës që punojnë me WFP në enklavë nuk janë më funksionale dhe transportuesit nuk mund të dorëzojnë ushqimin aty ku nevojitet.

WFP planifikon të sigurojë ushqim për mbi 1 milion njerëz që janë të uritur tani dhe kërkon një furnizim të qëndrueshëm të ushqimit me të paktën 40 kamionë të WFP në gjendje të kalojnë çdo ditë në Gaza për të përmbushur nevojat në rritje.

Deri më tani, ndihma urgjente ushqimore dhe në para ka arritur në mbi 635,200 njerëz si në Gaza ashtu edhe në Bregun Perëndimor. /mesazhi

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...