15/06/2024

Erdoğani: Do të rrisim aftësitë parandaluese të Forcave të Armatosura Turke

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Forcimi i Forcave të Armatosura Turke është një domosdoshmëri që Türkiye të jetë një vend i fuqishëm, tha presidenti Recep Tayyip Erdoğan.

“Rritja e parandalimit të Forcave të Armatosura Turke përbën një domosdoshmëri dhe jo zgjedhje për vendin tonë,” tha Erdoğani të mërkurën, duke iu drejtuar të pranishmëve në një ceremoni diplomimi në Kolegjin e Luftës së Ushtrisë në kryeqytetin Ankara.

Presidenti gjithashtu shënoi 101-vjetorin e Ditës së Fitores së vendit, me të cilën përkoi ceremonia e 30 Gushtit, duke shënuar humbjen e trupave pushtuese greke kundër forcave turke të udhëhequra nga themeluesi i Türkiyes Mustafa Kemal Ataturk në Betejën e Dumlupinar.

“Ne e dimë shumë mirë nga përvojat tona të hidhura se nuk mund të ketë një Türkiye të fortë pa një ushtri të fortë,” tha Erdoğani.

Presidenti theksoi se është e domosdoshme të kemi një ushtri të fortë, moderne dhe të disiplinuar me parandalim të lartë.

“Ne kemi ndërmarrë shumë hapa historikë që do të forcojnë ushtrinë tonë. Ne kemi shkruar me kuptimin e plotë të fjalës një epope në fushën e industrisë së mbrojtjes,” tha Erdoğan, duke shtuar se Türkiye është ngritur në “ligën e lartë” për sa u përket aftësive ushtarake.

Ai theksoi se Türkiye reduktoi varësinë e saj nga produktet e huaja të mbrojtjes nga 80 për qind në 20 për qind dhe eksporti i saj i produkteve të mbrojtjes pritet të kalojë shifrën prej gjashtë miliardë dollarësh këtë vit.

“Shpresojmë se së shpejti do të arrijmë në pikën e shitjes së sistemeve të mbrojtjes ajrore atyre që refuzojnë të na japin sisteme të mbrojtjes ajrore me arsyetime të pabaza”, tha presidenti.

Duke përmendur avionin luftarak autokton KAAN të Türkiyes, Erdoğani shprehu shpresën se avioni do të fluturojë para fundit të vitit 2023

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...