22/06/2024

Nesër fillon viti i ri shkollor në Maqedoni, për herë të parë do të ketë edhe pushim pranveror

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Viti i ri shkollor 2023/24 në RMV fillon nesër (1 shator), dhe do të zgjasë deri më 17 qershor, konfirmoi Ministri i Arsimit dhe Shencës, Jeton Shaqiri.

Ai tregoi se për herë të parë këtë vit shkollat fillore dhe të mesme do të kenë pushim pranveror, i cili do të nga 29 prill deri në 05 maj, ndërsa ky program do të aplikohet edhe në disa vende në Evropë, dhe pretendohet se mund të sjell rezultate më të mira.

“Në të kaluarën janë bërë përgatitje intensive me shkollat vetëqeverisen lokale për një fillim të suksesshëm të vitit shkollor”, tha ministri.

“Pjesa më e madhe e teksteve të arsimit fillor që janë nxjerrë në periudhën e kaluar, si dhe një pjesë e teksteve të reja nga klasa e tretë tashmë janë dorëzuar në shkolla dhe apeloj tek menaxhmenti i shkollave që të caktojnë pjesa më e vogël e mbetur, e cila është kryesisht tekste për klasën e gjashtë, do t’u dorëzohet menjëherë pas miratimit nga komisioni kombëtar për tekste”, njoftoi Shaqiri.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...