17/07/2024

Gjermania i bën thirrje Ballkanit Perëndimor të zgjidhë konfliktet për të siguruar stabilitetin rajonal

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Gjermania u bëri thirrje udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor që të kapërcejnë konfliktet e brendshme në interes të stabilitetit në rajon dhe qëllimit të përbashkët për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian.

Ai erdhi në një samit në Berlin që synon të çojë më tej ambiciet e Serbisë, Kosovës, Bosnjës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për t’u bashkuar me bllokun.

“Qytetarët e Ballkanit Perëndimor mund të mbështeten në Gjermaninë dhe ata mund të llogarisin në procesin e Berlinit për të vazhduar mbështetjen e tyre,” tha kancelari gjerman Olaf Scholz në konferencë. “Vetëm së bashku mund të punojmë drejt një Bashkimi Evropian më sovran. Vetëm së bashku mund të mbrojmë vlerat evropiane dhe sundimin e ligjit. Vetëm së bashku do të kapërcejmë sfidat e mëdha me të cilat përballet kontinenti ynë dhe bota.”

Vendet pritet të nënshkruajnë marrëveshje për lehtësimin e aranzhimeve rajonale të udhëtimit dhe njohjen reciproke të kualifikimeve akademike.

Megjithatë, ndarjet e thella midis disave, veçanërisht Serbisë dhe Kosovës, duhet të zgjidhen përpara se të ndodhë anëtarësimi në BE.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...