16/04/2024

GJND: Izraeli menjëherë të ndalojë operacionet ushtarake në Gaza

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë deklaroi se është shumë e vetëdijshme për tragjedinë humanitare në Gaza dhe është thellësisht e shqetësuar për humbjen e jetëve.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë: Shteti i Izraelit duhet të ndalojë menjëherë operacionet e tij ushtarake që kryen në Gaza dhe kundër Gazës.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë vendosi se akuzat e bëra kundër Izraelit (për gjenocid) janë vërtetuar në një “nivel të arsyeshëm”.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë tha se ka autoritet të urdhërojë masa të përkohshme kundër Izraelit për shkeljen e disa prej detyrimeve të tij sipas Konventës së Gjenocidit.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...