17/07/2024

Hipoglikemia

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Shkruan: Dr. Besim Bytyqi – Reumatolog
Hipoglikemia shpesh përcaktohet nga një përqendrim i glukozës në plazmë nën 70 mg/dL (nën 3.8 mmol/l); megjithatë, shenjat dhe simptomat mund të mos shfaqen derisa përqendrimi i glukozës plazmatike të bjerë nën 55 mg/dL (nën 2.7 mmol/l).
Simptomat mund të përfshijnë konfuzion, djersitje, rrahje të shpejta të zemrës, dridhje, ankth dhe shumë gjendje të tjera, shumë prej të cilave personi që ka sulmin nuk është as i vetëdijshëm për nivelet më të ulëta të glukozës.
Nivele të tilla të ulëta të glukozës në gjak mund të ndodhin për një sërë arsyesh, si: gjatë ose pas stërvitjes, nëse janë të larta dozat e insulinës ose nëse nuk konsumohet mjaftueshëm ushqim./rti

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...