18/07/2024

I riu që fshehurazi hetoi abuzimet në një spital të shendetit mendor

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Një grua e re e pambrojtur është mbyllur në anën tjetër të një dritareje të trashë xhami, duke qarë sikur nuk kam dëgjuar askënd të qajë më parë.

Për orë të tëra jam ulur jashtë dhomës së vogël, duke dëgjuar lutjet e saj të dëshpëruara për ta lënë jashtë.

Ky është imazhi që më ndjek nga tre muajt që kalova duke punuar në fshehtësi për BBC Panorama si punonjëse e ndihmës shëndetësore.

Unë hyra për të hetuar akuzat e sinjalizuesve në lidhje me sjelljen e stafit dhe sigurinë e pacientëve në Qendrën Edenfield në Prestwich, afër Mançesterit – një nga spitalet më të mëdha të shëndetit mendor në Mbretërinë e Bashkuar.

Mund të jetë një vend i frikshëm për pacientët dhe stafin.

Duke ecur nëpër dyert e spitalit për herë të parë me një kamerë sekrete, duke më mbajtur dorën, duke gëlltitur rrahjet e zemrës sime, mendova se me siguri do të zbulohesha. Por unë nuk isha.

Kisha kaluar muaj duke u përgatitur për këtë, duke luajtur role me specialistë të kujdesit. Trajnimi i organizuar nga BBC më la të sigurt se mund t’u jepja kujdes bazë pacientëve vulnerabël dhe të qetësoja situatat potencialisht të dhunshme.

Por spitali nuk e dinte këtë.  (BBC)

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...