15/07/2024

Kanadaja hapë dyert për emigrant që kërkojnë punë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministri kanadez i imigracionit Sean Fraser njoftoi se Kanadaja do të forcojë objektivat e saj të imigracionit, duke shprehur shpresën e tij për të marrë një numër rekord të të ardhurve të rinj për të trajtuar problemin e mungesës së fuqisë punëtore në vend.

“Kanadaja ka nevojë për më shumë njerëz,” tha Fraser gjatë një konference për shtyp të martën.

Një segment i madh i popullsisë në Kanada po shkon drejt moshës së daljes në pension, sipas statistikave të fundit të popullsisë, mosha e çdo personi nga 7 vjeç në Kanada varion midis 55 dhe 64 vjeç. Kompanitë kanadeze po përballen gjithashtu me krizën më të madhe të punësimit ndonjëherë, me një milion vende të lira pune të regjistruara në mars.

“Kanadezët e kuptojnë nevojën për të vazhduar rritjen e popullsisë tonë nëse duam të plotësojmë nevojat tona të fuqisë punëtore,” shtoi Fraser.

Vitin e kaluar, Kanadaja mirëpriti më shumë se 405,000 emigrantë, numri më i madh ndonjëherë në një vit të vetëm. Fraser tregoi se qeveria shpreson të arrijë në 431,000 emigrantë këtë vit.

Qeveria kanadeze ndryshoi gjithashtu qëllimet e saj për vitin e ardhshëm, duke rritur rritjen e pritshme të ardhjeve në 465,000 emigrantë, 485,000 emigrantë në 2024 dhe 500,000 emigrantë në 2025.

Një total prej 1.3 milion emigrantë të rinj u vendosën në Kanada midis 2016 dhe 2021.

Deri në vitin 2025, qëllimi do të jetë që më shumë se 60 për qind e të gjitha pranimeve të jenë emigrantë ekonomikë, tha Fraser.

Kanadaja gjithashtu synon të ribashkojë më shumë familje më shpejt, por po pranon më pak refugjatë. Sipas një regjistrimi në vitin 2021, popullsia e Kanadasë u rrit në 39 milionë, që tregon se një person – në çdo katër – ka lindur jashtë vendit.

Burimi : Al Jazeera – Frengjishtë

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...