19/06/2024

Ka zbritje në çmimet e ushqimeve në tregjet ndërkombëtare

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Çmimet globale të ushqimeve bien pas rifillimit të transportit të grurit ukrainas.

Për të pestin muaj radhazi, çmimet globale të ushqimeve kanë rënë sipas indeksit të çmimeve të ushqimeve të Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë, raporton skynews.

Ai tha se kjo është pjesërisht falë rifillimit të eksporteve nga portet e Detit të Zi të Ukrainës, të cilat filluan sërish pasi një marrëveshje u ndërmjetësua nga OKB-ja dhe Turqia.

Çmimet kanë rënë në mënyrë të vazhdueshme që nga marsi, duke rënë me 1.9 për qind në muajin gusht.

Rënia u ul gjithashtu për “perspektivat e përmirësuara të prodhimit në Amerikën e Veriut dhe Rusi”.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...