17/06/2024

Kosova qenka në rrezik, jo nga lufta por nga shamite…!?

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Shkruan: Agim Vuniqi

Kur jane në pyetje te drejtat e femrave, o me shami, o pa shami, nuk ka asgje spekulative, por humane dhe njerezore, grate, familjet kane perjetuar gjera te tmerrshme, ato se paku meritojne respektin njerezor dhe shoqerore, te vendosin vet per fatin e vet, për çdo gje, eshte e drejte e tyre, jo te vendosim ne për te plotesuar egon e ca burrecave, te cilet shajne bertasin… dhe ne fund asgje s’miret vesh kush e filloi ndjekjen e “shtrigave”, qe shamite e tyre aq shume i paskan sheqtesuar, bashkebendasit e mi.
Çudi eshte qe nuk kerkuan te mbaj mbledhje Keshilli i Sigurimit, se vendi i quajtur Kosove qenka në rrezik, jo në rrezik lufte, por te shamive, simbol i paqes.
Perjetimet jane te ndryshme, me probleme te tilla shoqerore me teper do te duhej te merreshin psikologet, se sa “dekretuesit”, qe me aq lehtesi kerkojne te vehen ndalesa, pa u bere ndonje studim profesional dhe shkencor, pse ndodhen devijimet shoqerore, narkomania, droga, hajnia, prostitucioni, bixhozi…, athua kjo ndodhi edhe për shkak te neglizhences dhe pertacise sone anadollake, duke lene te pergjumur koshiencen tone humane, apo kjo qe po ndodhe tash aktualisht eshte se devijimi ka ndodhe me heret, por juve kjo ceshtje s’ju intereson, andaj nuk po kuptoj qellimin tuaj, Cili eshte efekti i kesaj ndjekjeje dhe dobia juaj nga kjo, po perpiqem t’ju mirekuptoj si e gjetet, apo e keni pase te gatshem modelin sanksionues, apo ju keni gjetur lehte pergjegjen hickokiane zogjet me pupla jane pengese, ndersa pa pupla jane te pranueshem, dhe cdo gje do te filloje serish nga fillimi, pa ditur kush cka tha, kush inicoj temen dhe cili ishte qellimi…

Une do te perkrahi çdo vendim te grave, familjareve te tyre si e drejte personale, jo e rrahagjokseve…!

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...