15/07/2024

Maqedonia e Veriut ndalon organizatat me emra të lidhur me fashizmin

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Parlamenti i Maqedonisë së Veriut ka miratuar një ligj që ndalon organizatat dhe klubet kulturore të përdorin emra që konsiderohen të lidhur me fashizmin.

Projektligji gjithashtu ndalon partitë dhe grupet politike të përdorin simbole ose emra individësh të drejtuar kundër feve ose grupeve të tjera etnike.

Organizatat ekzistuese duhet gjithashtu të ndryshojnë emrat e tyre të diskutueshëm brenda tre muajve ose do të hiqen nga regjistri qendror i vendit.

Masa vjen pas protestave të fundit kundër trashëgimisë së një monarku të Luftës së Dytë Botërore në Bullgarinë fqinje.

Muajin e kaluar, qindra njerëz protestuan në qytetin jugor të Ohrit pas një shoqate etnike bullgare të quajtur pas mbretit Boris III.    (euronews)

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...