18/07/2024

Ndikimi i psikoterapisë në parandalimin e depresionit?

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Në emisionin DIVANI në RTI me Vehbi Shatrin, i ftuari Yll Avdijaj ndër të tjera tregon për ndikimin e psikoterapisë në parandalimin e depresionit.

Roli i psikoterapistit është shumë me rëndësi në këto raste; tani, nesë kërkojmë një përgjigje të saktë për secilin përson, se sa ndikon tek njëri apo te tjetri, kjo është variabile, e ndryshueshme. Mirepo, mund të them se psikoterapia goxha shumë i kontribuon dhe nund t’i dalë në ndihmë përsonave të cilët po vuajnë nga depresioni.

Tani së fundmi gjatë gjurmimeve dhe hulumtimeve që bëhën në vazhdimësi, në shtetet e Përendimit, kam hasur se ka specializime enkas për terapista të cilët merren, me moshën e tretë, të pensionuarit, më konkretisht, me mënyren se si të punohet dhe të trajtohen këta përsona.

Po ashtu, në disa vende të Europës, tani ka psikoterapist të specializuar enkas vetëm për trajtimin e fëmijëve, e sidomos të spektrit të autizmit.

Në Kosovë ekzistojnë terapistët enkas për fëmijë, që merrën me trajtimin e fëmijëve me nevoja të veçanta si me spektrin e autuzmit, ngecje në zhvillim e raste të tjera të ngjashme.

 

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...