22/07/2024

Një milion gra dhe vajza të zhvendosura në Gaza thonë nga UN Women

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Njësia e OKB-së për barazinë gjinore dhe fuqizimin e grave po bën thirrje për një armëpushim të menjëhershëm humanitar në Gaza.

Në një postim në X, thuhej se nga një milion gra dhe vajza të zhvendosura në Gaza, gjysma e tyre tani janë në Rafah, pika më jugore e enklavës.

Ushtria izraelite po përgatit një sulm tokësor ndaj vendit, i cili aktualisht është shtëpia e rreth 1.4 milionë palestinezëve të cilët janë detyruar atje nga bombardimet e pamëshirshme izraelite në veri.

Pavarësisht se është caktuar një e ashtuquajtur “zonë e sigurt”, Rafah ka qenë vazhdimisht në shënjestër të sulmeve ajrore vdekjeprurëse izraelite. /mesazhi

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...