17/07/2024

Obligimet e prinderve ndaj fëmijëve

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Shkëputje nga Emisioni DIVANI me Vehbi Shatrin në RTI.

I ftuar hoxhë Isa ef. Tershani ndër të tjera tha:

Detyrat e prinderit ndaj fëmijës, fillojnë qysh me lindjen e fëmiut duke pagëzuarë me emrin e mirë, jo me emer të pa kuptimtë. Emri duhet të jetë, me përkatësi fetare apo kombëtare. Jo të jetë emer i pa kuptimtë.

Porosia pejgamberike: “emertoni fëmijët tuaje me emra të bukur, sepse po me të njejtit emra do të thirreni në Xhennet”.

Janë do rregulla tek emrat e ëmijëve mysliman.

Të ketë kuptim të mirë, si shembullë, emrat e preferuarë janë emrat e Pejgamberëve. Por nese deshirojmë emri të jetë në gjuhën shqipe si përshembullë, Agim, Besim, Bekim etj, lejohet dhe nuk ka gjë të keqe. Emri pa tjetër duhët të ketë kuptim të mirë.

Pastaj, pas emertimit, thirrët ezanit, tek mëshkujtë synetija. Nga mosha shtatë vjeçare deri në dhjetë t’i mësohën rregullat e namazit. Pastaj t’i mësohët shkrim leximi dhe kështu duhe vazhduarë me mesime e edukatë në vazhdimësi…

 

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...