21/06/2024

Osmani në takim me kryetarin e Kuvendit të Arabisë Saudite: Korniza ekzistuese kontraktuale duhet të zgjerohet

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot është takuar me Kryetarin e Kuvendit të Mbretërisë së Arabisë Saudite (Mexhlisi Al Shura) Abdullah bin Muhamed Al ash-Sheikh, i cili po qëndron për vizitë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në fokus të takimit ishin marrëdhëniet bilaterale mes dy vendeve, ku u theksua përkushtimi i përbashkët për forcimin e mëtejshëm të bashkëpunimit ekonomik. Osmani e përgëzoi zgjedhjen e Arabisë Saudite nikoqire e EXPO 2030, e cila do të jetë një mundësi e shkëlqyer për intensifikimin e lidhjeve tregtare dhe afariste.

Lidhur me gjendjen kontraktuale mes dy vendeve, u shpreh bindja reciproke se korniza ekzistuese kontraktuale duhet të zgjerohet, gjë që do të vendosë bazat për thellimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes dy vendeve.

Në takim, bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime për bashkëpunimin multilateral, për prioritetet e politikës së jashtme të dy vendeve, për temat rajonale, si dhe për çështjet dhe sfidat aktuale ndërkombëtare.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...