17/06/2024

Pensionistët protestojnë para Qeverisë duke kërkuar rritje të pensioneve për 3500 denarë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Pensionistët nga më shumë qytete kërkojnë nga shteti në Ditën Ndërkombëtare të Pensionistëve – 20 Shtator protestë para ndërtesës së Qeverisë. Për shkak të protestës, Bulevardi “Ilinden” është mbyllur për qarkullim.

Kërkresa e pensionistëve është janë rritje lineare e pensioneve për 3.500 denarë për secilin pensionist, e jo përqindje në përputhje me Ligjin për sigurim pensional dhe invalidor, si dhe ndryshim i metodologjisë për llogaritjen e pensioneve.

Ministria për punës dhe politikës sociale Jovanka Trençevska pardje njoftoi se deri në fund të muajit pret propozime konkrete për pensionet, me fokus pensionistët me të ardhura të ulëta mujore dhe për të cilat grupi punues i formuar pas protestës së parë të pensionistëve në Shkup ishte ulur për periudhën e kaluar.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...