28/05/2024

Publikohet kërkesa e ZPS-së, pse kërkoi pezullimin e vizitave dhe të gjitha komunikimeve për Thaçin, Veselin dhe Rexhepin

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë kanë publikuar kërkesën e Zyrës së

Madje, Prokuroria e Specializuar ka kërkuar që tre të akuzuarit të ndahen nga të paraburgosurit e tjerë që janë në Qendrën e Paraburgimit aktualisht.

Prokurorit të Specializuar drejtuar trupit gjykues, me të cilën ka kërkuar që të akuzuarve Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe Rexhep Selimi, t’u pezullohen vizitat dhe të gjitha komunikimet, përveç me ekipin e avokatëve.

Sipas kërkesës së ZPZ-së të drejtuar trupit gjykues më 17 nëntor, Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe Rexhep Selimi, kanë shkelur urdhrat e trupit gjykues duke zbuluar identitetin e dëshmitarëve të mbrojtur ose duke shpërndarë përmbajtjen e dëshmive konfidenciale personave që i vizitojnë ata në Qendrën e Paraburgimit.

Hetimet e Prokurorisë së Specializuar, sipas njoftimit, kanë zbuluar përpjekje të mëtejshme për të penguar procedurat nga të akuzuarit, pasi pretendohet se kanë biseduar me vizitorë duke i udhëzuar ata të bisedojnë me dëshmitarët potencialë, dhe t’iu tregojnë atyre çka të flasin.

Për këtë arsye ZPS-ja ka kërkuar urgjentisht nga trupi gjykues që “në baza të përkohshme, të izolojë menjëherë tre të akuzuarit dhe pezullojë të gjitha komunikimet e tyre të jashtme jo të privilegjuara – duke përfshirë vizitat (qoftë personalisht ose me Zoom), telefonatat, komunikimet me shkrim dhe import-eksportet – derisa Paneli të ketë mundësinë të vendosë mbi meritat e kësaj kërkese”.

Po ashtu, ZPS-ja ka kërkuar nga trupi gjykues të kufizojë komunikimet jo të privilegjuara të tre të akuzuarve në i grup i caktuar zyrtarësh të familjes së ngushtë dhe konsullore që do të propozohen nga tre të akuzuarit dhe do të para-miratohen nga Paneli pas parashtresave nga ZPS.

“Të urdhërojë monitorimin aktiv (nga një folës në gjuhën shqipe) të të gjitha komunikimeve jo të privilegjuara në çfarëdo forme, duke përfshirë në veçanti: monitorimin aktiv dhe regjistrimin audio dhe video të të gjitha thirrjeve jo të privilegjuara të zmadhimit, dhe ruajtjen e të dhënave të tilla deri në përfundimin e gjykimit; monitorimin aktiv dhe regjistrimin audio të të gjitha thirrjeve telefonike dhe ruajtjen e të dhënave të tilla deri në përfundimin e gjykimit”, thuhet në kërkesë.

“Masat e kërkuara janë të nevojshme për të adresuar rrezikun konkret të përpjekjeve të paligjshme për të ndërhyrë te dëshmitarët dhe për të penguar dëshminë e tyre; shpërndarjen nga Qendra e Paraburgimit të informacionit të dëshmitarit të mbrojtur, duke përfshirë dëshminë konfidenciale të dhënë në këtë rast; dhe kërcënime të mëtejshme ndaj integritetit të procedurës. Masat e kërkuara janë mjetet më pak kufizuese për të arritur objektivat e nevojshme”, thuhet mes tjerash. /Telegrafi/

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...