18/05/2024

Rama: Të mos bllokojmë veten, t’i lëmë politikën dhe çështjet dypalëshe jashtë kësaj hapësire

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama deklaroi sot nga Mali i Zi se bashkëpunimi, dhe jo bllokimi është rruga për të integruar rajonin në Bashkimin Evropian.

Në fjalën e tij, në samitin rajonal të Ballkanit Perëndimor me BE-në, Rama bëri thirrje për të lënë politikën dhe çështjet dypalëshe të çfarëdo lloji që ekzistojnë midis vendeve të rajonit jashtë hapësirës CEFTA.

Rama theksoi përkushtimin e Shqipërisë në thellimin e bashkëpunimit rajonal, ndërsa shtoi se për Shqipërinë nuk është e shkuara që duhet të kontrollojë të ardhmen, por e ardhmja duhet ta kontrollojë të shkuarën.
“Ashtu siç të gjithë e dinë, për Shqipërinë nuk është e shkuara që duhet të kontrollojë të ardhmen por e ardhmja duhet të kontrollojë të shkuarën. Qysh prej dhjetorit të 2021 zbatimi i masave tregtare në kontekstin e e tregut të përbashkët rajonal është bllokuar për shkak të pengesave në vendimmarrjen e CEFTA-s. Me shpresë, puna e bërë nga Komisioni dhe partnerët tanë të gjelbër gjerman për të zhbllokuar CEFTA-n dhe për të mbështetur zgjidhe që janë krijuese, praktike dhe të shpejta, që janë në të njëjtën frymë, duke ndjekur shembullin e përfaqësimit të 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor në këto organizatë, mund dhe duhet të ndodhë, sepse është kundër frymës së gjithë kësaj. Çfarë po bëjmë këtu. Nga njëra anë flasim për gjëra kaq të mëdha dhe duam të shihemi dhe të miratohemi si shtete anëtare europiane sa i takon mënyrës si sillemi, dhe ndërkohë vazhdojmë të bllokojmë veten”, deklaroi Rama.
- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...