28/05/2024

Shtyhet për në prill të 2024-s

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka njoftuar se regjistrimi i popullsisë është shtyer për vitin e ardhshëm, më saktë, për në muajin prill të 2024.

Njoftimi është bërë sot në mbledhjen e Qeverisë.

Kurti ka thënë se arsye e një vendimi të tillë është zbatimi i parimeve të EUROSTAT-it.

“Agjencia e Statistikave të Kosovës është etnitet përgjegjës me Ligj për zbatimin e regjistrimin e popullsisë, ekonomive familjare dhe banesave.

Që nga fillimi i mandatit Ligjin e kemi planifikuar dhe hartuar me përfshirjen maksimale të Agjencisë. Për të siguruar procesin kemi kërkuar sigurimin e prokurorimit të laptopëve, tabletëve e rekrutimit të mbikëqyrësve dhe regjistrueseve përmes AQP-së për të mos pasur më shumë vonesa në procedurë”, ka thënë ai.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...