17/07/2024

Si u ngrit nga rëra qyteti i artë’ 3000-vjeçar i Egjiptit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Zbulimi i një qyteti 3000-vjeçar që humbi në rërën e Egjiptit është vlerësuar si një nga gjetjet më të rëndësishme arkeologjike në Egjiptologjinë e fundit.

I zbuluar në vitin 2020, ky vendbanim i lashtë egjiptian, i njohur si Aten, i ka lënë ekspertët të habitur me ruajtjen e ndërtesave dhe objekteve. Egjiptologët shpresojnë se hetimi i mëtejshëm do t’u përgjigjet pyetjeve të rëndësishme rreth jetës gjatë mbretërimit të një prej faraonëve më të fuqishëm të Egjiptit, Amenhotep III.   (CNN)

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...