21/04/2024

Turqia kërkon nga KS i OKB-së dhe IAEA që të verifikojnë nëse Izraeli ka armë bërthamore

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Turqia do t’i kërkojë Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) të verifikojnë posedimin e armëve bërthamore nga Izraeli, tha presidenti i vendit Rexhep Tajip Erdogan.

“Ne do të paraqesim nisma si në Këshillin e Sigurimit të OKB-së ashtu edhe në IAEA për çështjen që kërcënon sigurinë e rajonit, veçanërisht të Turqisë,” citoi gazeta Star të thoshte lideri turk në një forum ekonomik në Algjeri.

Më herët Erdogan foli për nevojën për të verifikuar praninë e armëve bërthamore në Izrael dhe synimin për të nisur procesin përkatës në strukturat ndërkombëtare, përfshirë edhe pas mbledhjes së qeverisë së 20 qershorit. Presidenti turk vuri në dukje se Izraeli e pranon hapur se zotëron armë bërthamore, por strukturat ndërkombëtare, veçanërisht IAEA dhe OKB, nuk kryejnë një hetim përkatës.

Erdogan i tha gjithashtu forumit se Turqia do të bëjë përpjekje për të rindërtuar Gazën dhe do të kërkojë ta mbajë Izraelin penalisht përgjegjës për krimet e kryera në enklavën palestineze.\Mesazhi.com\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...