21/04/2024

UNRWA: 17,000 fëmijë jetimë në Gaza

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Një në gjashtë fëmijë nën dy vjeç është “në kequshqyerje akute” në veri të Gazës, shtoi agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë në një postim në X.

“Këto vdekje të tmerrshme janë plotësisht të parandalueshme”, vazhdoi postimi.

Dje, ne raportuam për komentet e kreut të UNRWA, Philippe Lazzarini, ndërsa ai informoi Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së dhe pikturoi një pamje të zymtë të kushteve në enklavën e rrethuar palestineze, si dhe presionet mbi agjencinë e tij.

UNRWA, i pranuar gjerësisht si grupi i vetëm i pajisur për të organizuar shpërndarjen e ndihmave në një shkallë të nevojshme për të parandaluar vdekjen masive në Gaza, po përballet me një “fushatë të qëllimshme dhe të bashkërenduar për të minuar operacionet e saj dhe përfundimisht për t’i dhënë fund atyre”, tha ai.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...