17/07/2024

Vlera e lutjes së prindërit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Në RTI emisioni DIVANI me Vehbi Shatrin, i ftuar hoxhë Isa ef. Tershani ndër tjera th:

Nuk gjejme sevap, shperblim që mund të kufizohet me shperblimin e prinderit (sepsektit ndaj prinderit). Siç na tregon Muhamedi a.s. rrefimin e kohës së Musait a.s.; Musa a.s. ka fol me Zotin, nje nga bisedat, Allahu i drejtohet Musait a.s. “o Musa a do ta dish se kush është shok i joti në xhennet? Musa a.s., mendonte se shok me të do të jenë pejgamberet. Sepse ky ishte nga pejgamberet e zgjedhur. Dhe Allahu i tregon për djalodhin qe do të jetë shok me Musain a.s. në xhennet.

Pas interesimit të Musait a.s. për djaloshn, e gjeti fshatin dhe shtëpinë e tijë, niset Musa a.s. për tek shtëpia e djaloshit, i shkon dhe i troket në derë. Në atë shtëpi po e dëgjon një zë të nje plake të lodhur nga pleqëria.

Pasiqë djaloshi nuk ishtë prezent në ato momente në shtëpi, Musa a.s. po e pyet plakën për djalin e sajë, për gjendjen dhe sjelljen e tijë. Plaka i përgjigjët, djali im aq është i kujdesshëm dhe i sjellshëm për mua, saqë unë gjith  lutna O Zot banja djalit tim vendin në xhennet afër Musait a.s..

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...