14/04/2024

Strategjia për portin e Durrësit, teknologjia e re dhe arkitektura e automatizuar

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Gjatë periudhës janar deri në fund të muajit tetor 2023, terminali i Durrësit në Shqipëri trajtoi 154,000 konteinerë, një rritje kjo me 35% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Kjo shifër tejkalon totalin vjetor për 2022, ndërsa në fillim të dhjetorit 2023, vëllimet mbetën në një kurbë rritjeje me një total rekord.

Terminali, nën menaxhimin e Mariner Adriatic, pjesë e kompanisë Hili, ka qenë dhe vazhdon të jetë fokusi i një programi të rëndësishëm zhvillimi të krijuar për të lehtësuar fluksin e trafikut dhe performancë të përmirësuar të terminalit.

Programi është i shumëanshëm, ndërsa një veçori qendrore është fokusi në zhvillimin e një organizate dhe strukturën themelore të teknologjisë së informacionit, duke pasur parasysh përmirësimin e operacioneve të përditshme dhe nevojat për zgjerim. Mariner thekson zbatimin e sistemit operativ të terminalit Navis N4Saas, zgjidhjen e bazuar në renë kompjuterike të Navis, si një hap kyç dhe thekson se Terminali i Kontejnerëve të Durrësit ishte terminali i parë që doli drejtpërdrejt me këtë zgjidhje në 2021.

Aktualisht, arkitektura e IT-së është gjithashtu gati të arrijë një hap tjetër produktiv me instalimin e një sistemi portash të automatizuar që përdor kontrollin e aksesit të bazuar në Njohjen Optike të Karaktereve (OCR). Sistemi, i cili do të përdoret për të identifikuar si kamionët ashtu edhe kontejnerët që hyjnë dhe dalin nga portat e terminalit, është vendosur të fillojë punën menjëherë dhe parashikon përfitime të shumta.\Telegrafi\
- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...