04/10/2023
- Advertisement -spot_img

Kategoria

Arsim

Blerja e teksteve shkollore, MASHT-i pritet sot të publikoj vendimin për mjetet që do t’u ndahen prindërve

Pas 15 vjetësh, obligimi për t’i blerë tekstet shkollore është duke u shqyrtuar që t’u bartet prindërve. Kështu ka bërë të ditur të hënën në...

libri “Historiku i dragushëve te Bernices 1878-2020” nga autori Mr. Feim Dragusha.

  Sot u Promovua libri "Historiku i dragushëve te Bernices 1878-2020" nga autori Mr. Feim Dragusha. Gjithherë kujtesa njerëzore e trashëguar nga gjenerata në gjenerate apo...

Sot përmbyllet procesi mësimor në Kosovë

Sot është dita e fundit e shkollës për nxënësit dhe mësimdhënësit. 30 qershori nënkupton përfundimin e këtij viti akademik në Kosovë. Ndryshe, ky vit shkollor nisi...

Bota e kërkon, por Kosova e refuzon. Shkencëtarja botërore e Kardiologjisë Ibadete Bytyçi provon fatin edhe njëherë në UP

Shkencëtarja botërore e Kardiologjisë dhe publikuesja e shumë punimeve shkencore në Kosovë dhe mbarë botën, Ibadete Bytyçi pas shumë refuzimeve që të jetë ligjëruese...

Roli i arkivistit në arkivat islame

Roli i arkivistit në arkivat islame është shumë i rëndësishëm. Arkivistët janë përgjegjës për mbledhjen, organizimin, ruajtjen dhe mirëmbajtjen e dokumenteve historike dhe kulturore të...

Arkivat islame burime të rëndësishme

  Shkruan: Ma. Vehbi Shatri Arkivat islame burime të rëndësishme: Arkivat islame janë burime të rëndësishme të informacionit që mund të ofrojnë njohuri të vlefshme për historinë,...

Profesori nga Katari shkruan për RTI-në

Shkruan profesori nga Katari: hfz.Dr. Hajredin Hoxha, për Radio Televisionin Iliria RTI. DESHMI PER ALLAH DHE PER HISTORI KJO INTERVISTE DUHET TE BEHET INTERVISTA E VITIT..Ma...

POROSITE E JASHTEZAKONSHME NGA HOXHA FATMIR LATIFAJ NE EMISIONIN DIVANI ME VEHBI SHATRIN

Për atdhedashurinë flet hoxha i nderuarë Fatmir Latifaj nga Mitrovica. Atdhedashuria të cilën njeriu e gëzon për hirë të Zotit, buron nja një koncept shumë...

Si u islamizuan shqiptarët më dhunë apo?!

Teritori i Ballkanit, ishte i pushtuar nga perandoria bizantine, kjo e cila kishte në bazë të legjislacionit të vet nuk parashihej që me dhunë...

Si ishte gjendja ekonomike e Kosovës në mesjetë?

Në emisionin DIVANI me Vehbi Shatrin. I ftuar historiani Dr.Bedri Muhadri flet për Kosovën në mesjetë. Kosova në mesjetën e vonshme siç nijen në historiografi....

Më të fundit...

- Advertisement -spot_img