18/07/2024

Çdo artifakt në vendin tonë është dëshmi që shqiptarët janë autokton në këtë vendë

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Ceremotitë e varrimit gjithmonë ishin ato që iu kanë kushtuarë shumë kujdes. Sot tek populli ynë me deshirën tonë apo pa deshirën tonë, në Islam apo në krishterizëm, apo në religjione më pak të theksuara. Shihet që janë bartur disa elemente.Me gjithatë neve këto që i kemi bartur dhe këto që i kemi thënë janë të rëndësishme se janë bartur elemente të ndryshme. Kur është përcjellur një i vdekur, gjithmonë ka shkuarë deri në atë element saqë secili banor kur e ka përcjellur të vdekurin, është mundua ta nderojë e respektoje që të mos e konsiderojnë si të hudhur.

Andaj edhe në tuma të ndryshme janë gjetur shpata, janë gjetur unaza, vathë, shtize e elemente të kësaj natyre, me të cilat e kanë përcjellur të vdekurin, pa tjeter mandej dhe objekte shtesë tjera.

 

 

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...