15/06/2024

MBUSHJA E ZBRAZËTIRAVE DHE PLOTËSIMI I MANGËSIVE

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Agjëruesi nuk mundet pa istigfarin (kërkimfaljen). Me istigfar e plotëson mangësinë që, eventualisht, ka ndodhur në agjërimin e tij, me istigfar e përfiton mëshirën e Allahut dhe me istigfar e përfundon veprën e mirë të tij.

Transmetohet se Ebu Hurejra thoshte: “Gibeti (përgojimi) e shqyen agjërimin, ndërsa istigfari e arnon atë. Andaj, kush prej jush mundet të vijë me agjërim sa më të plotë, le ta bëjë atë.”

El-Hasan el-Basrij, Allahu e mëshiroftë, thoshte: “Shpeshtojeni istigfarin, ju nuk e dini se kur zbret mëshira e Allahut.”

Koha më e preferuar për istigfar (kërkimfalje) është pjesa e fundit e natës pas faljes së namazit të natës. Allahu thotë: “Ndërsa në agim kërkonin falje (nga Allahu) ” (Edh-Dharijat: 18).

Dr. Muhamed Salih el-Munexhid

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...