25/06/2024

Mohammad Mokhber, president i përkohshëm i Iranit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Lideri iranian, Ali Khamenei njoftoi se pas vdekjes së presidentit Ebrahim Raisi në një aksident me helikopter, sipas nenit përkatës të kushtetutës detyrën e Presidencës deri në zgjedhje do ta marrë zëvendëspresidenti i tij i parë, Mohammad Mokhber, transmeton Anadolu.

Në platformën e mediave X të Khameneit u publikua një mesazh ngushëllimi pas vdekjes së presidentit Raisi në një aksident me helikopter. Duke i shprehur mëshirë liderit, Khamenei shprehu ngushëllimet e tij për popullin iranian dhe njoftoi se ka shpallur 5 ditë zie të përgjithshme në vend.

“Sipas nenit 131 të Kushtetutës, Z. (Zëvendëspresidenti i Parë) Mokhber është kreu i pushtetit ekzekutiv dhe është përgjegjës për të bërë marrëveshjet e nevojshme me krerët e pushteteve legjislative dhe gjyqësore për të siguruar zgjedhjen e një presidenti të ri brenda 50 ditësh”, tha Khamenei.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...