19/06/2024

Shumica e viktimave gra dhe fëmijë në Gazën Qëndrore pas sulmeve izraelite

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Kishte më shumë vdekje dhe shkatërrim në Rripin qendror të Gazës gjatë natës të përqendruar në kampet e refugjatëve al-Maghazi dhe al-Bureij.

Rreth 100 persona janë vrarë në 12 orët e fundit, shumica dërrmuese e tyre gra dhe fëmijë.

Bombat ranë mbi shtëpi dhe ndërtesa… duke shkatërruar lagje dhe infrastrukturë, të tilla si rrugët që të çojnë brenda dhe jashtë kampeve të refugjatëve.

Që nga miratimi i rezolutës së Këshillit të Sigurimit të OKB-së të premten (për rritjen e ndihmës për Gazën), shkalla e sulmeve ajrore është rritur vetëm në përmasa. Ekziston një hendek i madh midis nivelit të madh të shkatërrimit të shkaktuar nga forcat izraelite dhe premtimit për më shumë ndihmë.

Njerëzit janë të uritur. Ka një mungesë të madhe të nevojave, duke përfshirë ujin e pastër të pijshëm dhe furnizimet mjekësore. /mesazhi.com\

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...