15/06/2024

Komiteti Olimpik i Kosovës ka shënuar Ditën Botërore të Sportit dhe Ambientit

të fundit...

- Advertisement -spot_img

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës, kanë shënuar të martën 5 qershorin, Ditën Botërore të Sportit dhe Mjedisit.

Qëllimi i aktivitetit ishte sensibilizimi dhe fuqizimi i rolit të femrës në sport, për çka në Sheshin Sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë, u mblodhën kampione të shumta të sporteve ekipore dhe individuale, figura të larta të shtetit, deputete, figura të shquara të sportit, kulturës, etj.

Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës, Ismet Krasniqi, ka thënë që sporti ka një rol të jashtëzakonshëm në promovimin e shëndetit, edukimit dhe vlerave të mirëqenies sociale, raporton Kosovapress, përcjellë Radio Televizioni Iliria

“Sporti luan rol të jashtëzakonshëm në ndryshimet pozitive që mund të bëjmë në shoqëri, andaj edhe ne sot me këta fëmijë në bashkëpunim me komunën dhe partnerët e tjerë, duam ta dërgojmë mesazhin e qartë se përmes aktiviteteve sportive duam  të bëjmë ndryshime dhe këto ndryshime i bëjmë do të bëhen edhe në mjedisin ku fëmijët tanë praktikojnë sportin”, ka thënë Besim Hasani, president KOK-ut.

- Advertisement -spot_img

Me te lexuarat...

- Advertisement -spot_img

Lajmet tjera...